צילום׃ יולה זובריצקי, מאפה ליאון
פשטידת גבינות של בורקס ליאון
מכירים את ליאון מיפו, שעושים את הבורקס הכי טעים בארץ? אז קיבלנו מהם מתכון, ואנחנו שמחים לחלוק אותו אתכם
| מאפה ליאון
| פורסם 27/12/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
200 גרם גבינות (בולגרית, כחושה וקשקבל - לפי הטעם)
4 עלים של בצק פילו
שמן למריחה
מעט מלח
חצי כוס חלב
ביצה
מעט קצח
אופן ההכנה:
1 מורחים את עלי הפילו במעט שמן.
2 מסדרים שני עלי פילו בתחתית התבנית, ושופכים את תערובת הגבינות. מכסים בשני עלי פילו נוספים.
3 טורפים את הביצה עם החלב ושופכים על הפשטידה.
4 אופים 45 דקות ב-160 מעלות.
* לפשטידה בסגנון בלקני מוסיפים למלית כרשה קצוצה אחת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!