צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
פשטידת פטריות גבוהה ויפה
לא שאנחנו רומזים ששבועות מתקרב, מה פתאום, זה הכי לא אנחנו, אבל קלטו רגע את הפשטידה הזאת. האם היא לא פשטידת הפטריות הכי תמירה ומפתה שראיתם אי פעם?
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 25/04/22
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
כף חמאה, לטיגון
2 בצלים גדולים, פרוסים דק
2 חבילות פטריות, פרוסות גס
חצי כפית מלח
חצי כפית צ'ילי גרוס
3 שיני שום, פרוסות דק
3 ביצים
1 קופסת קוטג'
עלים מענף תימין טרי (לא חובה)
1 חבילת פטה (250 גרם ללא הנוזלים), מפוררת
1 גביע שמנת חמוצה
כוס קמח תופח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
2 מוסיפים את הפטריות, המלח, הצ'ילי והשום וממשיכים לטגן עד שהכל צרוב היטב. מצננים.
3. מערבבים בקערה עמוקה את כל שאר המרכיבים ומוסיפים את תערובת הפטריות והבצל. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית אינגליש קייק (לא חד פעמית) משומנת היטב.
4 אופים כחצי שעה.