מעקודה עם קציצות תפוחי אדמה
שני מתכוני תפוחי אדמה מקסימים שמומלץ מאוד לנסות. ביחד או בנפרד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לפשטידה
8 ביצים (אפשר פחות)
4 תפוחי אדמה לא גדולים
1 בצל גדול, קצוץ
חבילת פטרוזיליה, קצוצה
פלפל שחור
מלח
מעט כורכום
מעט שמן
לקציצות
100 גרם חזה עוף
4-5 תפוחי אדמה מבושלים
מעט גרגירי כוסברה
1 בצל קצוץ דק
חצי חבילת פטרוזיליה
2 פלפל חריף
מלח
פלפל
2 כפות של פירורי לחם
מעט כמון
ביצה
לרוטב הקציצות
2 עגבניות מגורדות
4 שיני שום מעוכות
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
עלות המנה: 41 שקלים
הפשטידה (מעקודה):
1 מבשלים את תפוחי האדמה, מועכים (אפשר למעוך לגמרי, או להשאיר גושים) ומוסיפים בצל קצוץ, פטרוזיליה, תבלינים וביצים. מערבבים הכול לעיסה אחידה.
2 מחממים שמן בסיר טפלון, מוסיפים את התערובת וסוגרים את המכסה ל-8 עד 10 דקות על אש בינונית.
3 מכניסים לתנור לחום 190 מעלות לשעה וחצי. לאחר מכן הופכים על צלחת.
הקציצות:
1 טוחנים את העוף והפלפל החריף לתערובת אחידה.
2 מועכים את שאר המרכיבים לתערובת גסה, עושים קציצות ומטגנים בשמן עמוק.
2 מערבבים את מרכיבי הרוטב ומבשלים עם הקציצות במשך חצי שעה על אש נמוכה.
3 ניתן להגיש לצד המעקודה או לחוד. בתיאבון.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – פשטידה מרוקאית – מעקודה
אנרגיה | 387 קלוריות |
חלבונים | 21 גרם |
פחמימות | 45 גרם |
שומנים | 14 גרם |
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – קציצות תפוחי אדמה וחזה עוף:
אנרגיה | 333 קלוריות |
חלבונים | 14 גרם |
פחמימות | 50 גרם |
שומנים | 9 גרם |