צילום׃ TheCrimsonMonkey, Istock
פשטידת פסטה וגבינות
החיים הם מה שאנחנו עושים ממה שהיה אתמול, זה לא משפט של חז"ל, זה תיאור של הפשטידה הזריזה הזאת - פסטה שבושלה והתקררה, תערובת גבינות (יש פירוט, אבל בגדול - הכל הולך) ואפשר גם תוספות. מערבבים ולתנור
שי לי ליפא | מחלבות גד
| פורסם 26/08/15
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה שנותרו במקרר מכל השבוע.
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 30 ס"מ:
2 ביצים
1/2 חבילה (250 גרם) ספגטי עבים (עדיף מקרוני) מבושלים, קרים
1/2 קופסה (120 גרם) גבינת פטה כבשים מפוררת גס
100 גרם גבינת קשקבל
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
10 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 טורפים ביצים בקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
3 משטחים את התערובת במחבת עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור.
4 אופים בתנור החם 45-40 דקות עד שהמאפה זהוב ויציב. מגישים מייד.
לגיוונים: מוסיפים בצל קטן קצוץ דק, או 2 כפות לימון כבוש קצוץ גס (או גם וגם).