פשטידת תפוחי אדמה, בטטות וגבינות במחבת
את הפשטידה הזו מכינים באותה טכניקה של הפריטטה האיטלקית - מטגנים בצל, תפוחי אדמה ובטטה במחבת, יוצקים מעל תערובת גבינות וביצים ומעבירים לתנור להמשך אפייה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
1/4 כוס שמן זית
1 בצל בינוני, חצוי ופרוס דק
2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
4 ביצים גדולות
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול (15%)
1 כוס (80 גרם) פתיתי גבינת קשקבל
1/2 קופסה (125 גרם) גבינה בולגרית מסורתית 5% או 16%, מפוררת גס
1/4 כוס עירית קצוצה דק
מלח
פלפל שחור גרוס
קופסה (125 גרם) גבינת קממבר, חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל, תפוחי אדמה ובטטה מטגנים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד להזהבה. מפזרים את הבצל, תפוחי האדמה והבטטה באופן שווה במחבת.
2 טורפים ביצים בקערה, מוסיפים שמנת מתוקה, קשקבל, בולגרית, עירית, מלח ופלפל ומערבבים. יוצקים למחבת ומטגנים כ-5 דקות, עד ששולי הפשטידה מתייצבים.
3 מניחים מעל פרוסות קממבר ומעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
4 אופים 20-15 דקות, עד להזהבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
הצעת הגשה: מגישים את הפשטידה עם המחבת הישר מהתנור אל השולחן.