קיש מנגולד ותפוחי אדמה ללא גלוטן
הקיש שלימד אותנו שלא תמיד חייבים בצק, ושבמקום שבו אין קמח (וגלוטן!) לגמרי מגניב שיהיו תפוחי אדמה. בקיצור, אנחנו חושבים שעלינו פה על משהו, ואתם יותר ממוזמנים לקפוץ על העגלה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לתבנית קיש לא מתפרקת קוטר 24:
1-2 תפוחי אדמה קטנים מקולפים, פרוסים בעובי אחיד
חבילת עלי מנגולד (עלים בלבד, ללא החלק הלבן)
3 ביצים
1 מכל שמנת לבישול לבישול (250 מ"ל)
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
50 גרם גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות
30 גרם פרמזן מגוררת
חצי כפית קצח (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך (נועצים מזלג ומוודאים שהם רכים, אבל עדיין לא נשברים). מסננים.
2 חולטים בקערה את עלי המנגולד במים רותחים, ומסננים היטב. מצננים. קוצצים את העלים ותוך כדי ממשיכים לסנן ממים (לוחצים עליהם ומוצאים את המים).
3 מחממים תנור ל-175 מעלות.
4 מערבבים בקערה את עלי המנגולד עם הביצים, השמנת לבישול והתבלינים.
5 מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית התבנית בצפיפות ובשכבה אחידה. זה יהיה הבסיס של הקיש. יוצקים את תערובת השמנת, מפזרים את הגבינה הבולגרית ומשקיעים אותה בעדינות פנימה. מפזרים פרמזן.
6 אופים כ-30 דקות, או עד שהמלית מתייצבת ואפויה. מצננים קלות ומגישים.