אוכל
צילום׃ גל, פתיתים

פסטה עם זוקיני

אנחנו אוהבים מנות כאלו: פסטה קלילה, שמתקתקים אותה עם שמונה מרכיבי

גל | פתיתים | פורסם 09/10/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

1 זוקיני

1 כפית רוטב צ'ילי מתוק

1 כף צימוקים

1 שן שום פרוסה דק

6 עלי בזיליקום

שמן זית

100 גרם פסטה רחבה

פרמזן

אופן ההכנה:

1 פורסים את הזוקיני לפרוסות אלכסוניות של 1/2 ס"מ.

2 מחממים מחבת עם שמן זית, וצורבים את פרוסות הזוקיני מצד אחד במשך 3 דקות. כשמתחילים להופיע עליהן סימני חריכה חומים הופכים אותן לצד השני ומוסיפים את השום, הצימוקים ורוטב הצ'ילי המתוק.

3 ממשיכים לבשל עוד 5 דקות ולא יותר, תוך כדי ניעור המחבת כדי שכל החומרים יתערבבו ויתבשלו. מתבלים במלח, פלפל ועוד שפריץ שמן זית. תזהרו לא לבשל את הקישואים בישול יתר, דבר שיהפוך אותם לסמרטוטיים.

4 במקביל: מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. כדאי להשתמש במים רותחים במיוחד כדי שהפסטה תתבשל במהירות ובצורה אחידה. שומרים כוס ממי הבישול.

5 ברגע שהפסטה מוכנה מוסיפים למחבת את עלי הבזיליקום. כדאי לחכות איתם עד לשנייה הארונה, אחרת העלים ישחירו מהחום.

6 מוסיפים כף או שתיים של מי הפסטה אל המחבת. המים העמילניים "ירחיבו" את הרוטב בלי לדלל אותו יותר מדי ויעזרו לו להתפזר ולעטוף את הפסטה.

7 מערבבים הכל יחד ומגישים מיד עם נתחי פרמזן גסים מעל.

* הכמויות מתייחסות למנה אחת. אפשר להכפיל את המרכיבים על פי מספר המנות.* אפשר להשתמש גם בזוקיני צהוב או במיקס של צהוב וירוק. קישואים רגילים לא מומלצים למנה הזאת.* כיוון שהרוטב הוא לא באמת רוטבלא כדאי להשתמש בפסטה שנועדה לרטבים כבדים, למשל פוזילי (ביסלי) או פנה (גלילים חלולים). צורות הפסטות האלה מיועדות לאסוף ולכלוא בתוכן את הרטבים הסמיכים ולדאוג שבכל ביס תטעמו מהכל. למתכון הזה מתאימה פסטה שטוחה וארוכה כמו טליאטלה או פפרדלה.* טיפ: בזמן הכנת הפסטה זרקו לסיר כמה שיני שום מקולפות. הן יתרככו במים ויהיו טעימות למריחה, או כתוספת נחמדה.* המתכון הפרסם לראשונה בבלוג פתיתים.