אוכל
צילום׃ Magone, Thinkstock

נודלס ירקות ורצועות עוף מוקפצות

הנה רעיון לארוחה חורפית משפחתית מזינה, בריאה ומקפיצה משלל ירקות צבעוניים. נוגדי החמצון המצויים בירקות לא רק שאינם נהרסים בחום - רמתם אפילו עולה כתוצאה מהבישול

טליה לביא, דיאטנית קלינית M.Sc | מגה בעיר | פורסם 20/11/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 415 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

חבילת אטריות לנודלס סיני

2 נתחי חזה עוף, חתוכים לרצועות

1/3 כוס רוטב סויה

4 כפות סילאן

4 גזרים

פלפל אדום גדול

פלפל אדום חריף (צ'ילי)

1/4 כרוב

סלסלת פטריות

צרור בצל ירוק

חצי סלסלת נבטים סיניים

1/3 כוס שמן קנולה

כפית ג'ינג'ר מגורד בפומפייה גסה

1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים את רוטב הסויה והסילאן ומשרים בהם את נתחי העוף כשעתיים.

2 מבשלים את הנודלס לפי ההנחיות על גבי האריזה, ומסננים (כדאי להוסיף מעט שמן למי הבישול, כדי שלא יידבקו).

3 חותכים את כל הירקות לרצועות.

4 מחממים חצי מכמות השמן במחבת או בווק. כשהשמן חם מטגנים את רצועות העוף על להבה חזקה רק עד שהן נצרבות מכל הכיוונים, ומוציאים (שומרים את חומרי המרינדה).

5 מוסיפים למחבת את יתרת השמן ומקפיצים את הירקות הקפצה מהירה, רק עד שהם מתרככים מעט. מתחילים עם הגזר, אחרי כמה דקות מוסיפים את הפלפלים והכרוב ולסיום את הפטריות, הבצל הירוק והנבטים. שימו לב, הירקות צריכים להישאר פריכים, אז הימנעו מבישול יתר.

6 מוסיפים למחבת את הסויה והסילאן, ואחריהם את העוף והנודלס.

7 מערבבים, מוסיפים את הג'ינג'ר ומחממים שוב. מכבים את האש.

8 בוזקים שמן שומשום ומגישים.

קלוריות למנה: 288.

>> בפעם שעברה הכנו מרק כתום מחמם ומחזק

>> והנה המבורגר עדשים משגע