אוכל

פסטה עבודת יד ברוטב עגבניות ובורי

פטוצ'יני משובח ברוטב פיקנטי של עגבניות, זיתים וקוביות עסיסיות של פילה בורי

לאו פיאצה | מאסטר שף | פורסם 21/10/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

2 ביצים
כוס קמח רגיל
כוס קמח תירס
כפית מלח גס

לרוטב

400 גרם פילה בורי
5 עגבניות תמר
8 זיתים שחורים קצוצים
פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
2 שיניי שום
מלח
צ'ילי

אופן ההכנה:

1 טורפים את הביצים ומכניסים בהדרגה את הקמח עד שמתקבל מרקם סמיך. לשים עם הידיים עד שהבצק נעים לעבודה ולא נדבק, עוטפים בניילון ניצמד ונותנים לבצק לנוח במקרר 10 דקות.

2 מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות. מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית, מוסיפים את השום, את העגבניות, את הזיתים ומצמצמים את הנוזלים.

3 מורידים את העור משני צידי הדג וחותכים לקוביות בינוניות. מוסיפים אותו לרוטב, מטבלים בקורט מלח וקורט צ'ילי ומערבבים בעדינות כדי לא לפרק את הדג. מורידים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.

4 מוציאים את הבצק מהמקרר, חוצים את הבצק לשניים ולשים לצורת עיגול. מעבירים במכונת הפסטה בדרגה הגבוהה ביותר ומרדדים לעובי חצי מילימטר. חותכים את הפסטה במכונה לצורת פטוצ'יני, ומניחים על צלחת מקומחת.

5 מרתיחים מים עם כפית מלח גס וכשהמים רותחים מכניסים אליהם את הפסטה. דקה לאחר שהמים מתמלאים קצף לבן מוצאים ומסננים היטב.

6 מחממים את הרוטב במחבת, מוסיפים את הפסטה, מערבבים ערבוב קל ומוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה.

7 ניתן להגיש עם ברוסקטה קלויה בלווי הרוטב עם הדג.