אוכל
תמונת AVI׃ mako

ניוקי ברוטב שמנת עם פטריות, בטטה ובזיליקום

מתכון לפסטה טרייה ברוטב עשיר וצבעוני. מנה איטלקית מרשימה וטעימה

דנה שרון | מאסטר שף | פורסם 03/05/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 96 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק הניוקי:

4 תפוחי אדמה

1 ק"ג מלח גס

30 גרם חמאה

חלמון אחד

כ-100 גרם קמח

לרוטב:

1 בצל סגול בינוני, קצוץ

מעט שמן זית

1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות

4 פטריות שמפיניון גדולות, חתוכות לקוביות

כפית מלח

2\1 כפית פלפל שחור

2\1 כפית אגוז מוסקט

מיכל וחצי שמנת מתוקה

1 כף קורנפלור

2\1 כוס חלב

3 גבעולי בזיליקום קצוצים (רק העלים)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-250 מעלות.

2 מפזרים בתבנית התנור את המלח הגס ומסדרים עליו את תפוחי האדמה (שלמים, בקליפה). אופים עד שתפוחי האדמה מתרככים.

3 מוציאים מהתנור, מקלפים ומניחים בתבנית נקייה. מכניסים שוב לתנור, הפעם על 200 מעלות, ל-10 דקות.

4 בינתיים מכינים את הרוטב: מזהיבים בצל במעט שמן זית, מוסיפים בטטות ומטגנים עד שהן מתרככות. מוסיפים פטריות, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.

5 כשהפטריות מוציאות קצת מנוזליהן מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה.

6 מוזגים קצת מהרוטב החם (בלי פטריות או בטטות) לקערה וטורפים עם כף קורנפלור. מחזירים למחבת ומערבבים עד שהרוטב מסמיך.

7 מוסיפים חלב בהדרגה ומערבבים עד לפתיחה של הרוטב. מוסיפים בזיליקום ומערבבים.

8 מכינים את בצק הניוקי: מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק, מוסיפים חמאה ומערבבים. מוסיפים את החלמון ומערבבים במהירות, כדי שלא תיווצר חביתה (תפוחי האדמה חמים!).

9 מוסיפים קמח בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק רך אך לא דביק (יכול להיות שיהיה צורך ביותר או פחות קמח).

10 יוצרים מבצק תפוחי האדמה גליל בעובי של כ-1.5 ס"מ וחותכים אותו לניוקי קטנים.

11 מבשלים במים רותחים עם כפית מלח עד שהניוקי צפים. אפשר להתחיל בבישול ניוקי אחד – אם הוא יוצא רך מדי יש להוסיף לשאר הבצק קמח, אם הוא יוצא קמחי וקשה מדי יש להוסיף מעט תפוחי אדמה.

12 מעבירים את הניוקי המוכנים למחבת עם הרוטב ומבשלים שתי דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב.

 הערות:

* לקבלת ניוקי בטטה אפשר להחליף אחד או שניים מתפוחי האדמה בבטטה ולהוסיף מעט קמח.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!