אוכל
צילום׃ מיכל רביבו, געגועים לאיטליה

קצ'יו אה פפה אמיתי

בישראל מקובל להוסיף לרוטב שמן זית או חמאה, באיטליה מדובר בחילול קודש. סמכו על מנה שטרום שהקצ'יו אה פפה שלו לא ייפול במקומות האלה, ויישאר הכי טוב והכי מדויק שיש

מנה שטרום | mako אוכל | פורסם 25/10/22 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מתכון נפלא עם שלושה מרכיבים בלבד - פסטה, גבינת פקורינו רומנו ופלפל שחור גרוס. לא, לא שכחתי את שמן הזית. במתכון המקורי לא משתמשים בשמן זית ובטח שלא בחמאה. מנה פשוטה, שאם מקפידים בה על הכללים ועל הטכניקה מקבלים תוצאה נפלאה.

מקור המנה במטבח הרומאי, והפסטה המסורתית שבה משתמשים לצורך הכנתה היא ספגטי עבים ומרובעים הנקראים טונרלי, או ספגטי א-לה גיטרה. CHITARA הוא מכשיר מסורתי המיועד להכנת הפסטה הזו; מדובר במעין תבנית עץ עם מיתרים עליה מניחים את דף הפסטה ובעזרת מערוך מרדדים וחותכים את הפסטה. כמובן שניתן להשתמש בפסטה יבשה כמו לינגוויני או ספגטי.

מרכיבים (6 מנות):

500 גרם ספגטי או פסטה ארוכה אחרת

כף שטוחה פלפל שחור גרוס

100 גרם גבינת פקורינו רומנו, מגוררת

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים לפי הוראות היצרן.

2 מחממים מחבת גדולה בעלת תחתית כפולה, קולים קלות את הפלפל הגרוס לפתיחת טעמיו ומכבים את האש.

3 יוצקים לתוך המחבת מצקת ממי הבישול של הפסטה, מוסיפים מחצית מגבינת הפקורינו ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם קרמי אחיד.

4 כאשר הפסטה מוכנה מסננים אותה ומעבירים מיד למחבת.

5 מדליקים את האש ומבשלים יחד שתי דקות נוספות. מערבבים היטב תוך כדי הוספת שארית הגבינה.

6 מחלקים לצלחות אישיות ומגישים מיד.

געגועים לאיטליה (צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליה)
געגועים לאיטליה|צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליה

המתכון מתוך הספר "געגועים לאיטליה" של מנה שטרום

לרכישת הספר

בתיאבון ויום פסטה שמח!