אוכל
תמונת AVI׃ none

שפצלה מושחם בשמן זית ופטרוזיליה

אטריות בצק מדרום גרמניה בטעם מעודן שהולך עם כל ארוחה

אסי לוי | מסעדת ויינברג | פורסם 10/02/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

3.5 כוסות קמח
1 כפית מלח
2 ביצים
1 כוס + 1 כף מים
עוד 2 כפיות מלח (למי הבישול)
מעט שמן זית
מעט פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 שמים בקערת המערבל את הקמח, הביצים והמלח ומערבלים במהירות בינונית דקה-שתיים, עד שמתקבלת עיסה אחידה ללא גושים. מורידים את מהירות המערבל לנמוכה ויוצקים בהדרגה את המים. מפסיקים את פעולת המכשיר ומערבבים ידנית עד לקבלת עיסה סמיכה ואחידה.

2 מרתיחים בסיר גדול 3 ליטר מים ומוסיפים את שתי כפיות המלח. מניחים מעל לסיר מסננת עם חורים רחבים.

3 ממלאים מצקת בעיסה, יוצקים אותה לאט לתוך המסננת, ובעזרת מרית רכה דוחסים כך שתיטוף לתוך המים. מבשלים כדקה, עד שהבצקניות צפות. מוציאים למסננת ושוטפים קלות במים קרים.

4 מחממים שמן זית במחבת כבדה, מוסיפים כמות קטנה של שפצלה בכל פעם ומטגנים עד השחמה.

5 בוזקים פטרוזיליה קצוצה דק ומערבבים.