צילום׃ עמרי אנדרס צורף
פסטה פוטנסקה
פסטה זריזה עם רוטב עגבניות תמים למראה, שמסתיר בחובו עושר טעמים של ים וחופשה
עמרי אנדרס צורף | mako
| פורסם 05/08/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
50 גרם אנשובי
2 עגבניות בינוניות
2 שיני שום
250 גרם פסטה מכל סוג
מלח, פלפל, סוכר
מעט שמן לטיגון
מים
אופן ההכנה:
1 מרתיחים מים בסיר גדול.
2 בינתיים קוצצים את העגבניות לקוביות בינוניות ואת השום לפרוסות, ומחממים שמן במחבת גדולה (כזו שיכולה להכיל את כל המנה).
3 מטגנים את האנשובי מספר דקות עד שהוא מאבד לחלוטין את הצורה שלו. זהירות, מדי פעם הדג עשוי להתיז שמן.
4 מוסיפים את השום למחבת, מטגנים יחד דקה ומכניסים גם את העגבניות. בשלב הזה המים בסיר אמורים כבר לרתוח – מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
5 מתבלים את הרוטב, מוסיפים בין חצי כוס לכוס מים ומבשלים עד שהעגבניות מתמוססות לכדי רוטב אחיד.
6 מסננים את הפסטה, מעבירים למחבת ומערבבים עד שהפסטה כולה מצופה בשכבה אחידה של רוטב. מגישים מיד.