אוכל
תמונת AVI׃ mako

רביולי דג בזעפרן עם עגבניות טריות, בזיליקום ופיסטוקים

רביולי ביתי במילוי דג מוסר מתובל בזעפרן, בתוספת עגבניות, ריחן ופיסטוקים

בני בן ישראל | מאסטר שף | פורסם 05/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.1 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק:

3/4 כוס קמח לבן

1/4 כוס קמח סמולינה

ביצה

כף שמן זית

1/4 כפית מלח

למילוי:

פילה דג מוסר

כ-10 חוטי זעפרן

מלח ופלפל

שמן זית

לתוספות:

עגבנייה בשלה

10 עלי בזיליקום

פיסטוקים קלופים וקצוצים

שמן זית איכותי

פלפל ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי הבצק ולשים לכדי כדור בצק מוצק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.

2 קוצצים גס בסכין את הפילט של הדג, מתבלים בזעפרן, מלח, פלפל ומעט שמן זית.

3 משטחים את הבצק במכונת פסטה או עם מערוך על משטח העבודה עד לעובי מינימלי. חותכים למלבנים בגודל 3X6 ס"מ.

4 מניחים מעט מהמילוי בצד אחד של המלבן, ומקפלים את הצד השני מעליו לצורת מעטפה (אין למלא את הרביולי יותר מדי, כי אז המעטפת עלולה להיקרע). מתקבל רביולי בגודל 3X3 ס"מ. מרטיבים מעט את שולי הרביולי להדבקה טובה ומהדקים במזלג ליצירת מעטפה סגורה.

5 מבשלים את הרביולי במים רותחים עם מעט מלח למשך כ-3 דקות, ומוציאים לתוך מסננת לניקוז שאריות מי הבישול.

6 קולפים את העגבנייה, מוציאים את הגרעינים וחותכים את הבשר לקוביות קטנות של 0.5 ס"מ. קוצצים גם את הבזיליקום.

7 מערבבים את העגבנייה, הבזיליקום, והפיסטוקים עם שמן זית איכותי.

8 מתבלים במעט מלח ופלפל ומגישים מיד.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!