פטוצ'יני בזיל, רוטב שמן זית פטריות צנוברים וגבינת המאירי
מתכון לפסטה של אבא שלי, שהורדתי ממנו את החלבונים ועשיתי רוטב ממה שמצאתי במקרר.
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק: חצי קילו קמח לבן
כפית מלח
3 חלמונים
שליש כוס שמן זית
כוס מים עם מחית בזיל
קמח לקימוח.לרוטב: 3 כפות שמן זית
6 פטריות פורטובלו
חופן צנוברים
אורגנו יבש
שליש כוס יין לבן
מלח
ג'וליאן בצל ירוק
שבבי גבינת המאירי.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים של הבצק, מקפלים ולשים 10 דקות לקבלת בצק במרקם מסטיק. מעבירים במכונת פסטה, מקמחים, מגלגלים לרולדה וחותכים לרוחב רצועות של סנטימטר. פותחים את רצועות הפטוצ'יני שהתקבלו מקמחים ונותנים להם להתייבש 3 שעות. אחרי 3 שעות מרתיחים מים בסיר עם 3 כפות מלח, ובמקביל מכינים במחבת את הרוטב- מחממים שמן זית, מוסיפים פטריות חתוכות גס, מטגנים 3 דקות (בנתיים מכניסים את הפסטה לבישול- היא צריכה 3 דקות בדיוק.) מוסיפים את התבלינים והיין הלבן, מצמצמים 2 דקות על אש גבוהה, מוסיפים מלח לפי הטעם (לא יותר מדי כי גם הגבינה תוסיף מליחות) מסננים את הפסטה ומוסיפים ישר למחבת, מקפיצים 30 שניות, מגישים על צלחת יפה ומפזרים צ'אנקים של גבינת המאירי ותלתלים של בצל ירוק.