אוכל
צילום׃ none

פסטה ברוטב שמנת ודלעת

רוטב מצוין שתמיד גונב את ההצגה. מתאים כמנה ראשונה, עיקרית ותמיד הולך מצוין עם כוס יין טובה.

yinnonbar | מתכוני גולשים | פורסם 01/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פסטה ברילה מספר 7

שמנת מתוקה 38%

חמאה

דלעת

שן שום

אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

בסיר עם מים רותחים מבשלים דלעת מספר דקות עד לריכוך. ברגע שהיא מתרככת מעט מוציאים מהמים ונותנים לה לעמוד מעט. לוקחים מחבת רחבת ידיים וממיסים חמאה. מוסיפים שן שום כתושה ומערבבים מספר שניות במחבת. מוסיפים חבילת שמנת ומערבבים. תוך כדי מגררים עם פופמיה עם חריצים גדולים יחסית את הדלעת לתוך הרוטב וממשיכים לערבב עד שהשמנת מתחילה להתפרק. כשהרוטב מוכן מוסיפים מעט מלח, פלפל גרוס ומגררים מעט אגוז מוסקט.

במקביל להכנת הרוטב, על סיר רחב עם מים רותחים וכפית מלח מכניסים חצי חבילת פסטה. מערבבים תוך כדי הבישול ומעט לפני שהפסטה אל דנטה מורידים אותה מהמים ומסננים. מכניסים אל המחבת עם הרוטב מערבבים טוב ונותנים לה להמשיך להתבשל בתוך הרוטב עוד כדקה על אש נמוכה.

מומלץ להגיש בצלחת עמוקה עם הרבה גבינת פרמזן איכותית ועלה בזיליקום.