אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

פרפלה ברוטב שמנת בטטה

בטטה ושמנת ידועות כשילוב מוצלח במיוחד, ואם מדובר בבטטות שניצלו בתנור עם שמן זית וקצת תימין - זה בכלל ניצחון מטורף. 45 דקות - והמנה המגרה שבתמונה מונחת על שולחנכם (רק אל תשכחו להפריש קצת בשבילנו)

עז תלם | mako אוכל | פורסם 08/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 559 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילה (500 גרם) פסטה פרפלה (או פסטה קצרה אחרת, כמו פוזילי)

2 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לקוביות

8 כפות שמן זית

עלים מ-4 גבעולי תימין

מלח

פלפל שחור גרוס

3 שיני שום, פרוסות

חצי כפית בהרט או קורט אגוז מוסקט טחון

מכל וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן

2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

אופן ההכנה:

1 מסדרים את קוביות הבטטה בשכבה אחידה בתבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעל 4 כפות משמן הזית ומתבלים בטימין, מלח ופלפל. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד שקוביות הבטטה מתרככות לחלוטין. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון.

2 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ושומרים כוס אחת ממי הבישול בשביל הרוטב.

3 מחממים את שארית שמן הזית בסיר גדול (במחבת חצי מהפסטה תיפול החוצה).

4 מוסיפים את שיני השום ומטגנים כדקה עד להזהבה. מערבבים פנימה את הבהרט, ומיד מוסיפים את השמנת המתוקה ושני שליש כוס ממי הבישול של הפסטה.

5 מביאים לרתיחה, מוסיפים את קוביות הבטטה, מתבלים במלח ופלפל בנדיבות ומוסיפים לסיר את הפסטה המסוננת. מערבבים היטב ובזהירות, כדי לא למעוך מדי את הבטטה, עד שהרוטב עוטף את הפסטה מכל הכיוונים. אם הרוטב נראה מעט יבש, מוסיפים עוד ממי הבישול של הפסטה. מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ומגישים מיד.

* אם רוצים שהרוטב יהיה כתום, מבשלים במים (במקביל לאפיית הבטטות) בטטה נוספת, קלופה וחתוכה לקוביות, עד לריכוך (כ-20 דקות), מסננים ומועכים לפירה. את הפירה מוסיפים לסיר יחד עם השמנת (שוב, אפשר לדלל עם מי הבישול של הפסטה).

* אם רוצים להמיר את השמנת המתוקה בשמנת לבישול 15%, משתמשים בשני מכלים (500 מ"ל) ומוותרים על מי הבישול של הפסטה.

לבלוג של עז תלם

>> עוד מתכוני בטטה מומלצים