אוכל
צילום׃ נלי שפר, יחסי ציבור

קנלוני במילוי תרד וגבינות

מאפה איטלקי קלאסי של צינורות פסטה במילוי פרמזן, ריקוטה ותרד

ישראל אהרוני | אהרוני פותח שולחן 2, הוצאת כנרת זמורה ביתן דביר | פורסם 07/04/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 185 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 חבילה קנלוני יבשים

למילוי

1 חבילה של תרד קפוא
40 גרם חמאה
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות דק
מלח, פלפל שחור גרוס
500 גרם גבינת ריקוטה טרייה
150 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק

לרוטב בשמל

50 גרם חמאה
3 כפות קמח
3 כוסות חלב
1 מיכל שמנת מתוקה (38% שומן)
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט, טחון טרי
150 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2 המילוי: מפשירים את התרד, סוחטים בין כפות הידיים וקוצצים גס. 

3 ממסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים כ־3 דקות. מוסיפים את התרד הקצוץ, מאדים 3 דקות נוספות, ממליחים ומפלפלים. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומקררים. מערבבים אל תוך התערובת את 2 סוגי הגבינה. 

4 ממלאים את הקנלוני בתערובת (הכי קל בעזרת שק זילוף חד־פעמי. קונים בחנויות לכלי בישול ואפייה) ומניחים אותם זה בצד זה בתבנית חסינת חום מלבנית או מרובעת ב־2 שכבות. 

5 מכינים את הבשמל: ממסים את החמאה בסיר קטן. כשהיא מבעבעת, מוסיפים את הקמח ומערבבים במרץ דקה או שתיים. מוסיפים את החלב והשמנת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים ומערבבים במטרפה עד שהרוטב רותח ומסמיך. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את גבינת הפרמזן.ְ 

6 יוצקים את הרוטב אל התבנית לאט לאט, כך שיחלחל אל בין הקנלוני ויכסה אותם. מכניסים לתנור ואופים 40-30 דקות, עד שפני המאפה שחומים ומבעבעים.