אוכל
צילום׃ istockphoto

פסטה לכל המשפחה

מתכון לפסטה עם רוטב עגבניות משובח - הילדים יחטפו וההורים יתענגו

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 09/06/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 חבילה טליאטלה איכותית
1 קילוגרם עגבניות שרי בשלות ומתוקות ועדיף שרי תמר
1-2 כרישות קצוצות דק
3 שיני שום פרוסות דק
מלח ים גס
פלפל אדום גרוס דק וחצי כוס שמן זית איכותי ועדין
150 גרם גבינת פקורינו מיושנת היטב או גבינת פרמזן אמיתית

אופן ההכנה:

1 חותכים את העגבניות לרבעים. מטגנים בשמן זית את הכרשה על להבה נמוכה במשך כמה דקות או עד שהיא הופכת לשקופה. מוסיפים את השום, ואחרי שניות אחדות וערבוב קצר מוסיפים את העגבניות החתוכות. 2. מגבירים את הלהבה, ומבשלים עד שהרוטב מסמיך והעגבניות מתפרקות. מתבלים במלח ובפלפל אדום גרוס דק. 3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים (אפשר להוסיף לרוטב מעט ממי בישול הפסטה) ומערבבים עם הרוטב. מפזרים מלמעלה בנדיבות גבינת פקורינו או פרמזן מגוררת דק.