אוכל
צילום׃ יסמין ואריה צלמים, יינות ביתן

פסטה עם קציצות ברוטב עגבניות טריות

מהיר, טעים, בשרי וחם: המנה המושלמת, שיש בה הכל, למי שבכלל מתעצל לבשל

סהר רפאל | יינות ביתן | פורסם 10/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת פסטה

700 גרם בשר טחון

2 פרוסות לחם רטובות, ללא החלק הקשה

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 כף אורגנו יבש

כפית שום כתוש

1 בצל מגורר

מלח

פלפל שחור

2 כפות מים

לרוטב:

רבע כוס שמן זית

10 עגבניות

1פלפל חריף

4 שיני שום, פרוסות

פפריקה

מלח

פלפל שחור

חופן עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות ומקררים. יוצרים כדורים יציבים ומניחים בקערה.

2 מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים את העגבניות והפלפל, ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את השום והפפריקה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים כחצי כוס מים.

3 מכניסים את הקציצות לרוטב ומוסיפים גם את הבזיליקום. מבשלים 25 דקות על אש נמוכה.

4 מבשלים חבילה שלמה של פסטה, על פי הוראות היצרן.

5 מוסיפים לסיר הקציצות את הפסטה, מערבבים ומגישים.

* המתכון מאת השף סהר רפאל - באדיבות "קרנבל הבשר" של רשת יינות ביתן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!