אוכל
צילום׃ דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות

פסטה מהירה בסיר אחד

בזמן האחרון אין לנו זמן לכלום. מזל שבין עבודה ללימודים לילדים מצאנו חמש דקות להכין את הפסטה הזאת. איך חמש דקות? ככה זה כשהפסטה והרוטב מתבשלים בסיר אחד. מתכון נהדר של תום פרנץ שימשיך אתכם הלאה בחיים

תום פרנץ | מגזין טעימות | פורסם 10/01/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 279 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם (חבילה) פסטה, עדיף ספגטי, מקרוני או פטוצ'יני

400 גרם (קופסת שימורים) עגבניות מרוסקות איכותיות

2 כוסות עגבניות שרי חתוכות לרבעים

בצל גדול חצוי ופרוס לפרוסות דקות

5 שיני שום פרוסות דק

גזר גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד

כפית אורגנו יבש

חצי כפית גרעיני צ'ילי יבש (לבחירה. אפשר פחות או לוותר)

חופן עלי בזיליקום

1 כף מלח

1 כף סוכר

1 ליטר מים או ציר ירקות

3 כפות שמן זית

לגיוון:

200 גרם עלי תרד

או 200 גרם גבינת ריקוטה טרייה, 200 גרם פרמז'ן מגורר (חלבי)

או טבעות קבנוס מוקפצות קלות במחבת (בשרי)

אופן ההכנה:

1 שמים את כל הרכיבים בסיר רחב או בקלחת בעלת שוליים גבוהים ויוצקים מעליהם מים ושמן זית. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם.

2 מנמיכים את האש, מכסים את הסיר להתרככות הפסטה, ספיגת רוב הנוזלים וקבלת פסטה עטופה ברוטב. אם יש צורך מוסיפים עוד מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.

3 מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה כחמש דקות. מפזרים עוד קצת עלי בזיליקום ומגישים חם.

לגיוון: בוחרים באחת מאפשרויות התוספת לגיוון, מערבבים את התוספת פנימה לאחר שמסירים מהאש ומכסים שוב את הסיר. החום 'יבשל' את התוספות.

מגזין 'טעימות' הינו מגזין המזון הכשר למהדרין היחיד מסוגו ויוצא לאור כ-7 שנים. במגזין ניתן למצוא את טובי השפים, הצלמים והסטייליסטים בארץ.
ניתן להשיג את המגזין בלמעלה מ-400 נקודות מכירה ברחבי הארץ.
לברור נקודות מכירה ולרכישת המגזין חייגו: 077-2020520