אוכל

פסטה בולונז

אהרוני במתכון פשוט לפסטה בולונז ביתית

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 16/03/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 842 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

750 גרם בשר בקר טחון

שליש כוס שמן זית

1 בצל אדום קצוץ דק

2 גבעולי סלרי קצוצים דק

1 גזר קצוץ דק

פלפל חריף יבש אדום קצוץ

4 שיני שום קצוצות

2 כפות עלי אורגנו טריים קצוצים דק

חצי כפית אגוז מוסקט

חצי קילו עגבניות קלופות קצוצות

חצי כוס יין אדום יבש

מלח

פלפל שחור טחון טרי

כוס מרק עוף צח

חבילה של פסטה פנה

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול, מעל להבה בינונית, שמים את השמן. כאשר השמן חם מוסיפים את האורגנו, השום, הבצל, הפלפל החריף, הגזר והסלרי ומאדים חמש עד שש דקות.

2 מוסיפים פנימה את הבשר והתבלינים ומטגנים עד שהבשר משחים, תוך כדי הטיגון מפוררים את הבשר.

3 מוסיפים לסיר את העגבניות ומערבבים 2-3 דקות. מוסיפים גם את היין האדום ומביאים לרתיחה עדינה.

4 מוסיפים לסיר את כוס מרק העוף, בודקים ומתקנים תיבול ומביאים שוב לרתיחה.

5 מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה- שעתיים.

6 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

7 יוצקים את התערובת על הפסטה, מערבבים ומגישים.