אוכל

קנלוני במילוי תרד וריקוטה

בליווי סלט עגבניות ובזיליקום מרענן

חיים כהן | מועדון ארוחת הערב | פורסם 12/02/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.7 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

500 גרם קמח לפסטה
5 ביצים

למילוי

שמן זית
שן שום כתושה
שתי חבילות תרד טורקי שטוף
חבילה וחצי ריקוטה (350 גרם)
חלמון
כ-20 גרם פרמזן מגוררת, ועוד מעט לפיזור למעלה
אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם
מלח

לסלט

קילו עגבניות
צרור בזיליקום
סחיטת לימון
שמן זית
מלח

אופן ההכנה:

1 לשים ביחד את הקמח והביצים עד שנוצר בצק, מניילנים ומקררים כשעה.2. מחממים תנור במצב גריל על 200 מעלות.3. במכונת פסטה פותחים את הבצק לדפים.4. חותכים לריבועים, מכניסים לסיר עם מים רותחים ומחכים שיצופו. מוציאים ופורסים על מגבת.5. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את השום והתרד ומטגנים עד שהתרד מתרכך. מסננים היטב ומעבירים לקרש חיתוך. קוצצים את התרד.6. שמים בקערה את הריקוטה, מוסיפים את התרד ומערבבים, מוסיפים חלמון ומערבבים. מוסיפים את הפרמזן, אגוז מוסקט ומעט מלח, לפי הצורך.7. ממלאים שקית זילוף בתערובת, ומזליפים פס שמנמן על כל ריבוע פסטה, מגלגלים ומהדקים קלות, ליצירת קנלוני.8. מסדרים את הקנלוני בתבנית קטנה משוחה בשמן זית, כך שיהיו דחוסים מעט. מגררים מעל פרמזן, ומזלפים עוד קצת שמן זית.9. אופים למשך 15 דקות.10. קוצצים עגבניות לקוביות קטנות, מתבלים בבזיליקום ולימון לפי הטעם. מוסיפים מלח ושמן זית ומערבבים.11. מגישים את הקנלוני עם סלט העגבניות.