אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

קנלוני תרד ומוצרלה

עלי פסטה דקיקים ומגולגלים, במילוי גבינות ותרד וברוטב שמנת ועגבניות

חגי לרנר | מחלבות גד | פורסם 12/05/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

חבילת צינורות קנלוני (משקל 250 גרם)
ק"ג עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות גס
5 כפות שמן זית
5 שיני שום קלופות וקצוצות דק
חופן עלי בזיליקום טרי, קרועים
מיכל שמנת מתוקה
מלח ומעט סוכר לפי הטעם
100 גרם גבינת פקורינו מגורדת

למלית

חצי ק"ג עלי תרד שטופים
500 גרם גבינת ריקוטה
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
100 גרם פקורינו מגורדת
קליפה מגורדת מחצי לימון
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
קורט אגוז מוסקט מגורד
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

1 להכנת הרוטב: טוחנים את העגבניות במעבד מזון עד לקבלת רסק. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני ומטגנים קלות את השום ועלי הבזיליקום.

2 מוסיפים את רסק העגבניות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך מעט וטעמו מתרכז.

3 מוסיפים את השמנת המתוקה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות נוספות. ממליחים לפי הטעם ואם חומציות העגבניות עדין מורגשת - מוסיפים מעט סוכר.

4 להכנת המלית: חולטים את עלי התרד בסיר עם מים רותחים למשך 2 דקות. מסננים את העלים, שוטפים במים קרים, סוחטים היטב וקוצצים גס. מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר חומרי המלית.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 להרכבת המנה: מעבירים את התערובת לשק זילוף (או לשקית ניילון עבה שאחת מפינותיה גזורה) וממלאים את צינורי הקנלוני במלית התרד והגבינות. הדרך הנכונה לעשות זאת: 'להזריק' את המלית מצד אחד של הגליל ולאחר מכן להשלים את החסר באמצעות 'הזרקה' לצידו השני.

7 מוזגים מצקת מרוטב העגבניות לתבנית הפיירקס. מניחים מעל את גלילי הקנלוני הממולאים זה לצד זה בשכבה אחת, ויוצקים מעל את יתרת הרוטב.

8 מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש למשך 20 דקות.

9 מסירים את נייר הכסף, מפזרים את גבינת הפקורינו, מגבירים את החום ל-200 מעלות ואופים במשך 10 דקות נוספות.