פסטה סרדינים, גבינת חלומי וסלסה עגבניות
פסטה מיוחדת בטעמים ים-תיכוניים עכשוויים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם פסטה פפרדלה
200 גרם גבינת חלומי חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
8 סרדינים כבושים (ואם אין, אפשר משומרים) חתוכים גס
רבע כוס שמן זית
גרדה מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
4 כפות פירורי לחם
מלח
לסלסה
2 עגבניות גדולות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות
4 שיני שום כתושות
עלים מופרדים מ-2 ענפי זעתר
צ'ילי ירוק פרוס דק
6 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
גבעול בצל ירוק פרוס דק
רבע כפית סוכר
8 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, משמנים במעט שמן זית ושומרים בצד.
2 מערבבים בקערה את כל חומרי הסלסה, מכסים בניילון ושומרים מחוץ למקרר.
3 במחבת גדולה, על להבה בינונית-גבוהה, מטגנים בשמן זית את קוביות גבינת החלומי גד עד שמזהיבות (בערך דקה מכל צד). מוסיפים את גרדת הלימון ואת הסרדינים. מוסיפים את הפסטה ומערבבים בעדינות.
4 ממשיכים לבשל כ-2 דקות, עד שהפסטה תתחמם. מוסיפים את מיץ הלימון למחבת ומורידים אותה מהאש.
5 מעבירים לקערת הגשה, מניחים מעל את הסלסה ומעליה את פירורי הלחם. מגישים מיד.