אוכל
צילום׃ פאני דוד, mako אוכל

קונכיות פסטה ממולאות בשר

בדיוק ככה מתקתקים סיר מפנק לצהריים: ממלאים קונכיות פסטה גדולות בבשר טחון, מכינים רוטב עגבניות, מבשלים בו את הפסטה והבשר ואחר מעבירים להמשך בישול בתנור כמו שאנחנו אוהבים. מי לא רוצה לחזור לכזה סיר?

פאני דוד | mako אוכל | פורסם 25/10/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת פסטה קונכיות גדולות

למלית:

700 גרם בשר עגל טחון 

כפית וחצי מלח

רבע כפית פלפל שחור

כפית פפריקה

כפית כמון

חצי כפית כורכום

3 כפות שמן זית

 

לרוטב:

4 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

2 כפות פפריקה

פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם)

פחית רסק עגבניות (140 גרם)

2 וחצי כוסות מים רותחים

 

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי המלית וממלאים את כל הקונכיות (היבשות, הכל יתבשל ברוטב המשך). מניחים בצד.

2 מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים שיני שום. מוסיפים פפריקה ומערבבים.

3 מוסיפים לסיר פחית עגבניות מרוסקות, פחית רסת עגבניות, מים, תבלינים ומביאים לרתיחה. 

 בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם

4 מכניסים בזהירות את כל הקונכיות לסיר. אם הנוזלים מכסים את כולן - מוסיפים מעט מים רותחים.

5 מורידים לאש בינונית ומבשלים כחצי שעה עד שהפסטה והמילוי מתבשלים.

6 מחממים תנור ל-200 מעלות.

מעבירים את הסיר לתנור ל 20-25 דקות. מגישים חם.

ועל הצלחת (צילום: פאני דוד, mako אוכל)
ועל הצלחת|צילום: פאני דוד, mako אוכל