פסטה אביבית
פסטה חגיגית וצבעונית עם מגוון פטריות ועוד המון ירקות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
170 גרם פסטה טרייה
2 כפות שמן זית
3-4 יחידות פטריות שמפניון, חתוכות לרבעים
4 פרחי כרובית
1/3 בצל סגול, קצוץ
1/2 זוקיני, חתוך לקוביות
1/2 ראש לבבות ארטישוק
1 אספרגוס, פרוס לטבעות
1 כף אפונה צעירה
50 מ"ל יין לבן
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף בצל ירוק קצוץ
3-4 עלי בזיליקום
2 עלי אורגנו טרי
1/2 כפית פטריות כמהין קצוצות
1 כף שקדים לבנים פרוסים וקלויים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
2 מחממים את שמן הזית במחבת רחבה.
3 מקפיצים את פטריות השמפניון, פרחי הכרובית והבצל הקצוץ עד להשחמה קלה. מוסיפים את האספרגוס והאפונה.
4 מוסיפים את היין הלבן ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5 מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל הירוק, הבזיליקום, האורגנו, פטריות הכמהין הקצוצות והשקדים הפרוסים.
6 מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים.
* הצעת הגשה: מפזרים מלמעלה חתיכות גסות של גבינת עזים וקוביות סלק מבושל.