ניוקי ערמונים, פרמז'ן ריג'יאנו ואפוני שלג
כופתאות תפוחי אדמה רכות ונימוחות ברוטב חגיגי במיוחד
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
640 גרם ניוקי מבושל ( ראו מתכון לניוקי )
10גרם חמאה
150 מ"ל ציר ירקות\ציר עוף\מים
20 תרמילי אפונת שלג ללא העוקץ\ראש
100 גרם ערמונים חתוכים גס
2 עלי מרווה
50 גר' קולפניות פרמז'ן
כפית שמן כמהין לבנות
מעט מלח
לניוקי
2.5 קילו תפו"א עדיף מסוג דזירה
1 קילו מלח גס
2 חלמונים
25 גרם מלח דק
250 גרם קמח פסטה מסוג "00"
אופן ההכנה:
1 במחבת גדולה מניחים את החמאה והמרווה ומתחילים לחמם את המחבת.
2 מוסיפים את הניוקי, ערמונים ואפונת השלג ומערבבים למשך כחצי דקה.
3 מוסיפים את הציר ומעט מלח.
4 מערבבים בעזרת כף עד לקבלת רוטב הומוגני וסמיך.
5 מניחים בצלחות, מוסיפים מעט שמן כמהין על כל מנה וקולפניות פרמז'ן.
להכנת הניוקי
1. על מגש אפייה מפזרים שכבה של 2 ס"מ מלח גס ומניחים את תפוחי האדמה. אופים בחום גבוהה 240 מעלות כשעה. בעזרת כף מוציאים את תוכן תפוחי האדמה ומניחים על מגש אפייה נוסף ומחזירים לתנור שמכוון ל-120 מעלות לכעשרים דקות על מנת ליבש מעט את התוכן.
2 בעוד שהתוכן חם מעבירים דרך מסננת ומניחים להתקרר. בעזרת קלף מעבדים את תוכן תפו"א, קמח, מלח והחלמונים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
3 מחלקים לכדורים קטנים לשים בידים מעט ומשתמשים באצבעות ליצור "נחש" ארוך מכל כדור.
4 בעזרת הקלף חותכים את ה"נחש" לקוביות קטנות אחידות.
5 ניתן לשמור את הניוקי על משטח מקומח כשעה לפני חליטה או לחלוט במים רותחים ולקרר במי קרח.