אוכל
צילום׃ מסעדת אדמה

ספגטי אלי אוליו עם עגבניות מיובשות וזיתים

פסטה ברוטב שמן זית משובח בשילוב טעמים דומיננטים של זיתים, פלפל חריף ועגבניות מיובשות

דגנית אזולאי | מסעדת ADAMA | פורסם 26/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

500 גרם (1 חבילה) ספגטי פטוצ'יני
⅓ כוס שמן זית
5 שיני שום פרוסות דק
פלפל חריף אדום (שאטה) קצוץ
10 עגבניות מיובשות משומרות בשמן זית (יש לסנן)
1 כף פטרוזיליה קצוצה
חצאי זיתים
גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה עד דרגת "אל דנטה" (עד שהפסטה קצת קשה ומוצקה ולא רכה ו"עיסתית").

2 מסננים את המים ומחזירים את הפסטה לסיר הריק.

3 מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את השום והפלפלים החריפים (לפי הטעם) ומקפיצים בשמן.

4 מוסיפים 3-2 כפות מים למחבת ולאחריהן את העגבניות המיובשות והזיתים. מערבבים.

5 כאשר הרוטב מוכן מוסיפים אותו לסיר עם הפסטה, ומבשלים במשך 3-2 דקות נוספות. מומלץ להגיש חם לשולחן, בתוספת גבינת פרמזן מגורדת מעל.