אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

פסטה עם עשבי תיבול וירקות

מנת פסטה קלילה וזולה להפליא - גם יפה וגם טעימה

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 01/04/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 חבילה פסטה
1 כרובית קטנה או חצי כרובית רגילה
1 גזר
6 פטריות שמפיניון
1 מכל שמנת מתוקה 10%
2 שיני שום
1 כפית רוזמרין קצוץ
2 כפות בזיליקום קצוץ דק מאוד
1 כף תימין
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
2 כפות שמן, לטיגון

אופן ההכנה:

1 מרתיחים בסיר גדול מים עם קורט מלח.

2 בינתיים מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, קולפים את הגזר וקוצצים לרבעים דקים, חוצים את הפטריות ופורסים דק, קוצצים את כל עשבי התיבול קטן קטן, קולפים את השום ופורסים דק.

3 מחממים את השמן במחבת רחבה או סיר יחד עם שיני השום והרוזמרין.

4 מוסיפים את הגזר ומטגנים 3-4 דקות.

5 בינתיים מוסיפים את פרחי הכרובית למים הרותחים. ממתינים מספר שניות עד שהמים ירתחו מחדש (הכרובית מקררת אותם) ומוסיפים את הפסטה. מערבבים קלות ומבשלים 6-7 דקות עד שהפסטה אל דנטה – מעט קשה במרכז.

6 בינתיים מוסיפים את הפטריות למחבת ומטגנים שתי דקות. מוסיפים את השמנת ויתר העשבים והתבלינים.

7 מביאים את השמנת לרתיחה ומנמיכים את האש.

8 מסננים את הפסטה והכרובית ומוסיפים למחבת הרוטב. מערבבים בזהירות ומתקנים את התיבול.

9 מגישים עם נענע טרייה או בזיליקום טרי.