צילום׃ אדי מזרחי
פסטה ברוטב עגבניות טריות וזיתים
חצי שעה ואתם מסודרים עם ארוחת ערב מושלמת. עובד מעולה עם פסטה טרייה, וגם עם כזו פשוטה שקונים בסופר
אדי מזרחי | mako
| פורסם 30/01/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
חבילת פסטה מסוג פטוצ'יני או ספגטי
8 עגבניות גדולות בשלות
5 שיני שום
שמן זית
כוס זיתי קלמטה ללא חרצנים
להגשה:
כמה עלי בזיליקום
פרמזן
אופן ההכנה:
1 חותכים את העגבניות לרבעים גסים.
2 שמים את העגבניות במחבת עם כמות נדיבה של שמן זית, מוסיפים את השום, המלח והפלפל ומניחים להתבשל על אש גבוהה מאוד (זה חשוב!) 7-8 דקות.
3 מוסיפים את הזיתים.
4 מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים, מעט מלח וכף שמן זית, לפי הוראות היצרן.
5 כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה ישר לרוטב, בלי לסנן.
6 מבשלים את הפסטה בתוך הרוטב עוד 3 דקות ומעבירים לכלי הגשה.
7 מגרדים מעל גבינת פרמזן, ומקשטים בכמה עלי בזיליקום ומגישים.