אוכל
צילום׃ אדי מזרחי

פסטה ברוטב עגבניות טריות וזיתים

חצי שעה ואתם מסודרים עם ארוחת ערב מושלמת. עובד מעולה עם פסטה טרייה, וגם עם כזו פשוטה שקונים בסופר

אדי מזרחי | mako | פורסם 30/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 68 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חבילת פסטה מסוג פטוצ'יני או ספגטי
8 עגבניות גדולות בשלות
5 שיני שום
שמן זית
כוס זיתי קלמטה ללא חרצנים

להגשה:

כמה עלי בזיליקום
פרמזן

אופן ההכנה:

1 חותכים את העגבניות לרבעים גסים.

2 שמים את העגבניות במחבת עם כמות נדיבה של שמן זית, מוסיפים את השום, המלח והפלפל ומניחים להתבשל על אש גבוהה מאוד (זה חשוב!) 7-8 דקות.

3 מוסיפים את הזיתים.

4 מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים, מעט מלח וכף שמן זית, לפי הוראות היצרן.

5 כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה ישר לרוטב, בלי לסנן.

6 מבשלים את הפסטה בתוך הרוטב עוד 3 דקות ומעבירים לכלי הגשה.

7 מגרדים מעל גבינת פרמזן, ומקשטים בכמה עלי בזיליקום ומגישים.

>> אהבתם? הנה גם הלחמעג'ון של אדי