אוכל
צילום׃ none

פסטת תרד אפויה עם בטטה וגבינות

מתכון שהומצא בסדנת פסטה טעימה וכיפית על ידי

michaly79 | מתכוני גולשים | פורסם 28/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 בצל בינוני קצוץ

1 בטטה גדולה מבושלת חצי בישול חתוכה לקוביות

1 חבילת פסטה פנה של ברילה בטעם תרד

1 שמנת לבישול 500 גר'

500 ג'ר גבינות קשות לבחירתכם - רוקפור

קשקשבל

ברי

קממבר

מוצרלה

חתוכות לקוביות גדולותשמן לטיגון הבצל והבטטה

תבלינים לפי הטעם - מלח

פלפל ואגוז מוסקט טחון.

אופן ההכנה:

1 מחחמים תנור ל180-200 מעלות.

2 מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה (היא נכנסת לתנור בהמשך), מסננים ומעבירים לקערה גדולה.

3 מטגנים את הבצל בשמן עד שהופך להיות שקוף, מוסיפים את קוביות הבטטה ומקפיצים יחד עוד כ5 דקות.

4 מוסיפים שמנת לבישול ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט טחון לפי הטעם.

מבשלים יחד עוד כ5 דקות ומסירים מהאש.

5 שמים מעט גבינות בצד על מנת לפזר בסוף, את הגבינות לרוטב מוסיפים ומערבבים, ניתן יהיה לראות שהגבינות נמסות מעט.

6 מעבירים את כל תערובת הרוטב לקערת הפסטה, מערבבים היטב.

7 מעבירים את הפסטה והרוטב לתבנית/פיירקס שניתן להגיש עימו לשולחן לאחר האפייה, מפזרים מעל את מעט הגבינות שהשארנו בצד,

מכניסים לתנור ואופים עד שרואים שנוצרת הקרמה של הרוטב והגבינות נמסות ומשחימות מעט למעלה.

מומלץ לאכול חם ומבעבע הכי טעים!!!