אוכל

רביולי חלמון

אינה קראבצקי עם מנת רביולי ששמה את הביצה במרכז. בואו לנסות

אינה קראבצקי | מאסטר שף | פורסם 01/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.3 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק:

חצי קילו קמח לבן רגיל
כפית מלח
125 גרם מים
125 שמנת חמוצה
כף שמן זית

למלית:

חצי קילו כבדי עוף
חצי מיכל שמנת מתוקה
חלמון ביצה
מלח גס
פלפל שחור גרוס

לרוטב:

50 גרם חמאה
שלושה עלי מרווה
חופן פיסטוקים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק, לשים עד לקבלת בצק חלק ונעים. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה במקרר. 2. מקפיצים את הכבדים עם שמן הזית עד לקבלת גוון אפרפר ואחיד. מתבלים במלח ובפלפל ומניחים להתקרר.3. מניחים את הכבדים ואת השמנת במערבל מזון ומביאים למרקם חלק מאוד. מתקנים תיבול לפי הצורך. 4. מרתיחים סיל גדול עם מים ומלח. 5. מרדדים את הבצק לעובי של שני מילמיטר וקורצים עיגולים בקוטר של 10 ס"מ. במרכז העיגול יוצרים קן ממוס הכבד ויוצקים לתוכו את החלמון (חשוב מאוד שהחלמון ישאר שלם). 6. סוגרים את הרביולי עם עלה נוסף ומהדקים היטב את הקצוות. מבשלים את הרביולי במים רותחים בדיוק לחמש וחצי דקות. 7. מניחים רביולי אחד במרכז הצלחת. מקפיצים את עלה המרווה ואת הפיסטוקים עם החמאה למשך דקה ויוצקים את הרוטב על הרביולי.