אוכל

ריזוטו עם במיה, חציל מטוגן ועגבניות

מנת ריזוטו קלאסית של חיים כהן שיכולה להגיע כתוספת למנה עיקרית או כמנה עיקרית בפני עצמה

חיים כהן | מאסטר שף | פורסם 26/10/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 כוסות אורז ריזוטו
חבילת חמאה (100 גרם)
3 בצלי שאלוט
1/3 כוס יין לבן
2 ליטר ציר עוף
משולש פרמזן
מעט שמן זית
1 כוס במיה טרייה
2 עגבניות חתוכות לקוביות
שמן קנולה
1 חציל בינוני, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 ממיסים 50 גרם חמאה בסיר, מוסיפים בצלי שאלוט ומאדים עד לשקיפות. מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומצמצמים כמה דקות. 2. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שכל הגרגירים עטופים בחמאה ויין. 3. מוסיפים לסיר מצקת אחת של ציר עוף, ומבשלים את האורז עד שרוב הנוזל נספג בו. מוסיפים עוד מצקת, ומחכים עד שגם נוזל זה נספג באורז. כך ממשיכים מצקת אחר מצקת, עד שהאורז מוכן. 4. כשהריזוטו כמעט מוכן מוסיפים 50 גרם חמאה וחופן של פרמז'ן. מערבבים, מכסים את הסיר ומכבים את האש. 5. מחממים במחבת שמן זית, ומטגנים את הבמיה. מוסיפים את העגבניות, סוגרים את המחבת ומבשלים כ-15 דקות. 6. במחבת אחרת שמים שמן קנולה בגובה 2 ס"מ. מטגנים את החציל בשמן חם עד לקבלת צבע זהוב חום. מוציאים בעזרת כף מסננת ומניחים על נייר מגבת. 7. מוסיפים את החציל לעגבניות ומבשלים ביחד עוד 5-10 דקות. את כל זה שופכים על הריזוטו, ומגישים על צלחת נאה.