אוכל
צילום׃ none

פסטה פרג וסלק

מתכון צבעוני ומרענן, עם טעמים לא שגרתיים שמשתלבים בצורה מפתיעה למנה קלילה ונעימה

Geven1 | מתכוני גולשים | פורסם 03/03/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/3 כוס פרג גרגירים

2 בצלי שאלוט קצוצים גס

1 שן שום קצוצה גס

250 גרם עלי תרד

1 זוקיני

4 סלקים

1/4 כוס שקדים לבנים קצוצים גס

75 גרם חמאת עיזים

250 גרם פסטה ברילה מס 7

גבינת עיזים מותכת( פרומעז של תנובה)

קורט אגוז מוסקט

מלח ופלפל לפי טעם

פרמזן מגורר גס להגשה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הסלקים בסיר גדול מכוסים במיים עד שהם רכים ועובר בהם מזלג (בערך שעתיים) אפשר להחליף בסלקים מבושלים מראש.

2 מקלפים את הסלקים, מכניסים למעבד מזון עם 25 גרם חמאת עיזים וקוצצים עד שהסלק הופך לעיסה חלקה

3 בסיר פסטה מרתיחים מיים עם מלח ומבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה.

4 במקביל לפסטה, במחבת עמוק וגדול ממיסים 25 גרם חמאה ומטגנים בה את בצלי השאלוט, כשהם מזהיבים מוסיפים את התרד לאידוי, במקביל קולפים את הזוקיני ואז בעזרת הקולפן יוצרים רצונות דקות וארוכות (בלי הגרעינים באמצע). כשהתרד סיים להתאדות מוסיפים את הזוקיני והשום למחבת.

5 במחבת נוספת ממיסים את שאר החמאה עד שהיא משחימה, מוסיפים את זרעי הפרג וקולים אותם בחמאה כ-5 דק, מעבירים את הפרג הקלוי למחבת הראשון מכניסים את השקדים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים. מכניסים את הסלק, 1/4 כוס מיי פסטה ומערבבים.

6 כאשר הפסטה מוכנה מעבירים אותה ישירות מהסיר אל המחבת בעזרת מרית פסטה ומערבבים עד שהכול התאחד והספטה נצבעה בוורוד.

7 מצלחתים: שמים פסטה בנדיבות בצלחת, מעל חותכים חתיכה גדולה של גבינת העיזים ופרמזן לפי הטעם.

בתאבון!