אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

שפצלי ברוטב שמנת ופטריות

שבבי פסטה שובבים ברוטב פטריות שמנתי ומעודן

אביבה פיבקו | מאסטר שף | פורסם 13/10/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם קמח לבן
5 ביצים
100 מ"ל מים או חלב
כפית מלח
אגוז מוסקט לפי הטעם

לרוטב הפטריות

500 גרם פטריות טריות לפי בחירה
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1 בצל בינוני
5 שיני שום
תימין
מלח ופלפל שחור גרוס
גבינת פרמזן
גבינת שמנת בטעם טבעי (אופציונאלי)

אופן ההכנה:

* מתכון זה מצריך מכשיר מיוחד להכנת שפצלי. ניתן לקנות בחניות המתמחות בכלי בית ומטבח.

1 מערבבים יחד כל מרכיבי הבצק ומניחים לתערובת לנוח 20 דקות. מעבירים את התערובת דרך מכשיר השפצלי לסיר עם מים רותחים. כשהשפצלי עולים וצפים מוציאים ומסננים.

2 קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בחמאה או שמן זית. לאחר השחמה קלה מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד קצת. 

3 פורסים את הפטריות ומוסיפים לטיגון. 

4 לאחר 5 עד 8 דקות מוסיפים את השמנת ומתבלים בתימין, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. מבשלים עוד 5 דקות על אש בינונית.

5 על כל מנת שפצלי מוסיפים רוטב פטריות ומפזרים פרמזן מעל.