פסטה עם טונה בסיר אחד
לפעמים אנחנו במצב רוח של בישול ולא אכפת לנו לבלות במטבח יום שלם, אבל לפעמים אנחנו גם פשוט רוצים שיהיה אוכל, וכמה שיותר מהר. בקטע של לתקתק ארוחה? זה המתכון בשבילכם. בקושי חצי שעה ואתם מאורגנים פיקס
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
חצי חבילת פסטה (250 גרם)
2-3 כפות שמן זית או קנולה
בצל, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות (400 גרם)
כפית סוכר
כף פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
4 קופסאות טונה
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל בשמן כ-5 דקות, עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כדקה.
2 מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ומערבבים.
3 מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים את הפסטה.
4 מוסיפים 2 וחצי כוסות מים ומערבבים היטב.
5 מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות על אש קטנה. מערבבים מדי פעם.
6 מוסיפים את הטונה ועוד כחצי כוס מים, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות, עד שהפסטה מתרככת. מדי פעם מערבבים ובודקים שלא חסרים נוזלים. אם צריך – מוסיפים עוד חצי כוס מים.
* המתכון לפי השיטה של רותם בן מויאל.
הפסטה של יונית צוקרמן הוגשה במסעדת איטלקייה בפשפשים במסגרת יום הפסטה הבינלאומי.