אוכל
תמונת AVI׃ mako

קושארי וצלעות טלה צלויות

נתחי צלעות צלויים בחמאה, מוגשים עם תבשיל אורז אטריות ועדשים ועם שני רטבים: רוטב עדבניות ורוטב שום חריף

סלמה פיומי | מאסטר שף | פורסם 10/01/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.4 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

4 צלעות טלה

4 כפות חומץ

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

25 גרם חמאה

6 עלי מרווה

לקושארי:

4 כפות שמן צמחי

1/4 כוס אטריות דקיקות

חצי כוס אורז יסמין

חצי כוס עדשים

חצי כוס פסטה קטנה (לא משנה הצורה)

כפית מלח

מים

לרוטב העגבניות:

2 שיני שום, קצוצות דק

בצל קטן, קצוץ דק

חצאי פלפלים (אדום, ירוק, צהוב), קצוצים לקוביות קטנות

2 עגבניות בשלות, קצוצות דק

2 כפות רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

לרוטב השום החריף:

2 שיני שום, כתושות

1/4 פלפל חריף, קצוץ דק

חצי כוס ציר עוף

1/4 כוס שמן זית

מיץ מחצי לימון

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 הצלעות: משרים את הצלעות עם החומץ לכ-10 דקות. מתבשלים את הצלעות במלח ופלפל משני הצדדים. במחבת, מחממים את החמאה עם המרווה, מטגנים את הצלעות מכל צד כ 2-3 דקות עד להזהבה.

2 הקושארי: מכינים את האורז: מחממים בסיר 4 כפות שמן, מטגנים את האטריות עד להזהבה, מוסיפים את האורז, מטגנים קלות ומוסיפים כוס מים, מרתיחים ומנמיכים את האש, כשכל המים נספגים מורידים מהאש (כרבע שעה).

3 העדשים: מבשלים עם כוס וחצי מים בסיר, עד שהעדשים רכים אך לא נמעכים, מסננים ומניחים בצד.

4 הפסטה: מבשלים עם מים ממולחים כ-10 דקות, מסננים ומניחים בצד.

5 רוטב העגבניות: מחממים שמן במחבת. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד שהבצל שקוף. מוסיפים את הפלפלים, מטגנים עד שמתרככים, מוסיפים את העגבניות ומערבבים עד שכל הירקות מתרככים לגמרי. מוסיפים את רסק העגבניות, המלח והפלפל. אם יוצא סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים.

6 רוטב השום חריף: משתמשים במכתש ועלי - כותשים את השום והפלפל החריף עד שמקבלים מחית, מעבירים לצלחת, מוסיפים ציר עוף, שמן זית, לימון, מלח ופלפל ומערבבים יחד.

7 בקערה מערבבים את האורז, העדשים והפסטה יחד, מוסיפים כפית שמן זית. ליד זה מגישים את שני הרטבים ואת נתחי הצלעות.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!