אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

לזניית חצילים

שמתם לב שהשנה אנשים חמים על לזניות חצילים? אנחנו שמנו לב, ומיד פיתחנו חשק דומה. אז איך עושים את זה? כמו לזניה רגילה, רק עם פרוסות זהובות ויפות תואר של חצילים מטוגנים בין השכבות. מתכון של רותם ליברזון

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 03/06/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מלבנית בגודל 23*28 ס"מ:

חבילת דפי לזניה

2 חצילים ארוכים

שמן זית

מלח

פלפל שחור

200 גרם ריקוטה

200 גרם מוצרלה מגוררת

100גרם פרמזן מגוררת

לרוטב העגבניות:

500 גרם עגבניות מרוסקות

שמן זית לטיגון

2 שיני שום קלופות

חצי צרור בזיליקום

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי של בערך סנטימטר, מסדרים על נייר סופג ומפזרים מעט מלח. נותנים להם להגיר נוזלים כ-15 דקות.

עוד מתכונים לשבועות

2 מנגבים את החצילים ומטגנים במחבת עם שמן לוהט משני הצדדים להשחמה. מוציאים ומתבלים בפלפל שחור.

3 רוטב עגבניות: מטגנים את השום קלות, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול (אין צורך לבשל את הרוטב).

4 הרכבת הלזניה: מסדרים בתבנית שכבה של דפי לזניה (אם צריך, שוברים עלים לגודל המתאים).

5 מפזרים על דפי הלזניה בנדיבות מרוטב העגבניות, כך שיכסה אותם היטב. מסדרים פרוסות חצילים ועליהן שליש מכמות המוצרלה המגוררת וגבינת הריקוטה. חוזרים על הפעולות האלה שלוש פעמים. מסיימים בדפי לזניה, ומעליהם רוטב עגבניות. מפזרים את הפרמזן.

6 אופים 30-40 דקות, עד שלזניית החצילים שחומה ומבעבעת.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!