אוכל
צילום׃ רועי פרידמן, יחסי ציבור

רוטב פונגי

מתכון לרוטב הפסטה המושלם עם שמנת, שמפיניון, פורטבלו ובזיליקום

שף פז רוטנברג | מסעדת "איטלקיה בפשפשים" | פורסם 20/10/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

ליטר שמנת מתוקה
2 סלסלות פלסטיק קטנות של פטריות שמפיניון
2 סלסלות פלסטיק קטנות של פורטבלו
2 כפיות שום כתוש
חופן קטן בזיליקום
כף מלח
כף פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-250 מעלות. 2. חותכים גס את הפטריות. 3. מערבבים היטב את הפטריות עם השום, שמן הזית, הבזיליקום, המלח והפלפל. 4.מעבירים את הפטריות לתבנית אפייה וצולים בתנור שחומם מראש כ-6 עד 8 דקות. 5. מעבירים את תערובת הפטריות הצלויות לסיר רחב. 6. מוסיפים את השמנת ומביאים לכמעט רתיחה. 7. מתקנים תיבול ומבשלים כרבע שעה על אש נמוכה עד שמצטמצם ונהיה סמיך. 8. מערבבים היטב עם פסטה מכל סוג.