אוכל
צילום׃ דניאל בר און

רביולי ממולאים בשר ברוטב ארטישוק

מי אמר ששימורים זה רע? רביולי בעבודת יד ממולא בשר גולאש וחריסה, בתוך שמן טימין, ארטישוק ופטרוזיליה. רק תביאו פותחן

צילה עופר | מאסטר שף | פורסם 27/02/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.2 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 בצל בינוני

2 כפות שמן זית

קופסת שימורים של בשר גולאש, שטוף

2 ביצים

1/2 כפית פלפל שחור

מלח

2 כפות פירורי לחם

צנצנת חריסה

לרביולי:

350 גרם קמח

3 חלמונים

ביצה

1/3 כפית מלח שולחן

5 כפות שמן זית

1/2 כפית טימין

קופסת שימורים של ארטישוק בשמן

כפית פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 קוטמים את קצוות הבצל. מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוציאים עם כף מסננת את הבצל ומכניסים למעבד מזון ביחד עם הבשר והביצים, פלפל שחור, מלח ופירורי לחם ומערבבים למשך 5 דקות.

2 באמצעות כף צרים קציצות מהתערובת ועוטפים אותן בניילון נצמד. מכניסים את הקציצות העטופות לסיר עם מים רותחים למשך 30 דקות.

3 מוציאים את הקציצות מהסיר ומורחים אותן בחריסה.

4 בצק הרביולי: על משטח מפזרים את הקמח ומוסיפים 3 חלמונים וביצה שלמה ולאט לאט מערבבים את הביצים עם הקמח. מוסיפים 1/3 כפית מלח. לשים את הבצק ומרדדים במכונת פסטה. כאשר הבצק דק-דק, חותכים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.

5 על העיגולים מניחים את קציצות הבשר וסוגרים את הבצק בעזרת חלמון טרוף. מהדקים היטב. מכניסים את הרביולי לסיר עם מים רתוחים עם מלח וכף שמן למשך 4 דקות.

6 במחבת מטגנים את הטימין בשמן זית במשך כדקה.

7 הרכבת המנה: על צלחת הגשה מסדרים את הרביולי, שופכים מעליו את השמן עם הטימין ומקשטים בעלי הארטישוק והפטרוזיליה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים