אוכל
צילום׃ mako אוכל

פסטה לערב חורפי

פסטה מנחמת וחמה, עם הרבה תבלינים וטעמים מגוונים.

orian.l. | מתכוני גולשים | פורסם 18/02/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פסטת בורילה ארוכה

שמן

מלח

פלפל

עגבניות תמר

רסק עגבניות

אורגנו

טימין

זיתים שחורים

גבינה בולגרית

בצל

גבינת פרמזן (לא חובה)

שמן

אופן ההכנה:

מחממים סיר עם מים רותחים למשך 5-7 דקות. מוסיפים מלח +פלפל וכפית שמן ומכניסים את הפסטה למים לבישול של 6-9 דקות. מסננים את הפסטה לקערה ומוסיפים כפית חמאה,ומערבבים עד שהחמאה נוזלית.

בסיר נפרד מטגנים בצל עד שהוא שקוף,מוסיפים 4 עגבניות חתוכות,חצי 2 וחצי כפות של רסק עגבניות,אורגנו וטימין לפי טעם,2כוסות מים ומערבבים וממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך. כשהרוטב מסמיך מוסיפים את כל הפסטה לסיר ומערבבים. מוסיפים חצי כוס זיתים שחורים.

מורידים מהאש ומעבירים חצי מהתערובת לקערה חסינת אש, מפזרים מעל חתיכות של גבינת בולגרית, מוסיפים מעל את שאר תערובת הפסטה.

מגרדים מעל הכל גבינה צהובה (ולמהדרים גבינת פרמזן) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך 25-30 דקות ועד שהבינה מלמעלה נמסה.