אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פסטה עם פסטו חריף ולחם שום ליד

לפסטה הזו יש רוטב פסטו בגרסה קצת שונה, עם פקאנים ושקדים במקום צנוברים, ועם טוויסט קטן שישאיר חריפות טובה בפה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 25/11/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילת פסטה

לפסטו:

5 חבילות בזיליקום

3 שיני שום

1 פלפל ירוק חריף (אפשר גם חצי)

50 גרם פקאן

50 גרם שקדים גרוסים

1/4 כוס שמן זית

מלח

ללחם שום:

1 ג'בטה או בגט

1 שן שום קצוצה

כף פטרוזיליה קצוצה

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפסטו: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעול, שוטפים ומיבשים היטב במייבש חסה.

2 מכניסים למיקסר את כל המצרכים וטוחנים כ-2-3 דקות.

3 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

4 מניחים את הלחם על השיש וחורצים אותו לאורך ולרוחב. בתוך החריצים מורחים את השום, הפטרוזיליה ושמן הזית.

5 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-8-10 דקות.

6 מערבבים את הפסטה עם הפסטו. אפשר לפזר מעל פטה או הרבה פרמזן.

* המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט

 

>> בשבוע שעבר הכנו בשר טחון עם שעועית ברוטב ברביקיו