אוכל

פסטה עם כדורי בשר ועגבניות

מנת פסטה קלאסית ומשביעה

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 02/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 114 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לספגטי

1 חבילה ספגטי

לכדורי בשר

750 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
2 כפות אורגנו יבש
2 פרוסות לחם לבן מושרות במים וסחוטות היטב
½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
2 ביצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי

לרוטב

¼ כוס שמן זית
4 עלי מרווה קרועים
3 שיני שום קצוצות
1 בצל קצוץ דק
2 קופסאות של שימורי עגבניות שרי
1 כף סוכר
מלח, פלפל שחור טחון טרי
20 עלי בזיליקום קרועים ביד

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרים לכדורי הבשר לתערובת אחידה. משמנים את הידיים במעט שמן זית וצרים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ (גודלם כגודל כדורי פלאפל). 2. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר וכשהוא חם מוסיפים פנימה את עלי המרווה, השום והבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כשלוש דקות. מקפידים שהשום לא יישרף. 3. מוסיפים את העגבניות המשומרות על הנוזל שלהן, הסוכר, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות. 4. מכניסים לסיר בזהירות את כדורי הבשר, מערבבים בעדינות, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה עשרים דקות עד חצי שעה. 5. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם הרבה מים ומלח על פי הוראות היצרן. 6. מסננים ומעבירים לקערה. 7. מוסיפים לסיר הקציצות את עלי הבזיליקום, יוצקים על הפסטה ומגישים.