אוכל
צילום׃ mako אוכל

פסטה פטוצ'יני ברוטב פסטו תרד

מתכון שאני מכין מתרד בר, בעונה שלהם חודשי פיברואר מרץ ,עם פטריות יער שצצים באותן חודשים .

aimanasakly | מתכוני גולשים | פורסם 13/03/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 1 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפסטה 2 כוסות קמח דורום(סימולניה)

3 ביצים

50 גרם חמאה מומסת עם עלה מרווה

מלח. לרוטב הפסטו: צרור תרד בר טרי (בערך חצי קילו)

30 עלי בזיליקום(עדיף עלים קטנים דומיננטים ללא הגבעולים)

15-20 צנוברים

שני שנים שום

3 כפיות מלח

2כפיות פלפל שחור

כפית כוסברה טחונה(לא ירוקה)

שתי כוסות שמן זית

100 גרם גבינת קשבל.ציר פירות ים : בטטה אחת

150 גרם כרישה

חצי פלפל חריף

בצל אחד

שני שני שום

18 קליפות של שרימפסים טריים

10 מולים בלו מסל

2 כוסות מים

2 כוסות יין לבן חצי יבש

כוס שמנת מתוקה

שלוש כפיות רכז רימונים

3 כפיות מלח

שתי כפיות פלפל שחור

שתי כפיות סומאק טרי

שלוש כפיות כוסברה טחונה

שתי כפיות פלפל לבן

150 גרם חמאה.להגשה:4 כפיות שמן זית

פטריות יער טריות(אם אין אפשר פטריות מלך)

18 שרימפסים טרים

כפית פפריקה מתוקה

3 כפיות כוסברה טחונה

שתי כפיות מלח

2 כפיות פלפל שחור

כפית רכז רימונים

50 גרם עירית קצוצה.

אופן ההכנה:

הפסטה :לשים את המצרכים עד לקבלת בצק אחיד,מרדדים בעזרת מכונת פסטה עד שלב 7(עוברים את כל השלבים עם התאמות במהלך הרידוד במידת הצורך) , מעבירים את הבצק המרודד דרך שינים המתאימות להכנת פוטיצ'יני,בסיום יש לערבב את הפסטה עם קצת קמח דורום שלא תידבק .

מבשלים את הפסטה בסיר עמוק במים רותחים עם מלח ,כ-8 דקות ,מעבירים למסננת שוטפים במים קרים ומניחים בצד.

רוטב הפסטו: מכנסים את המרכבים למעבד מזון למעט השמן זית,מתחילים לטחון את המרכבים ולהוסיף שמן הזית לאט,עד שמקבלים מרקם אחיד.

ציר פירות ים :מוסיפים לסיר עמוק חמאה ואת כל המרכיבים,מרתיחים על אש בינונית למשך 25-35 דקות ,מסננים את הנוזלים בכלי נפרד.

הרכבת המנה:מרתיחים מחבת רחבה עם שמן זית מוסיפים את הפטריות,השום והשרמפסים ואת התבלנים,ובסף את רכז הרימונים,לאחר הקפצה של 4 דקות בערך מוסים את ציר פירות הים,את הפסטו ואת הפסטה ,מערביבים במחבת על אש בינוני כ שלוש דקות ומגישים.