אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

רביולי במילוי בטטה לבנה וכמהין

ברוטב גבינת עיזים ובצלים ירוקים

שף רן ראש | מסעדת הנמל 24 | פורסם 24/06/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

בצק פסטה

למילוי:

500 גרם בטטה לבנה
25 מ"ל שמן כמהין
כף עירית קצוצה
25 גרם חמאה

לרוטב:

4 גבעולי בצל ירוק
100 גרם גבינת עיזים איכותית לבנה
250 מ"ל שמנת מתוקה
מלח, פלפל, שן שום קצוץ, תרמיל הל

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הבטטות ועוטפים אותן בנייר כסף. אופים ב-180 מעלות עד להתרככות. 2. מקלפים ומרסקים את הבטטות. מוסיפים את החמאה,שמן הכמהין, מלח ופלפל. 3. מרדדים את בצק הפסטה עד שרואים דרכו את היד. 4. מורחים מים על חצי מאורך העלה וברווח של 3 אצבעות, מוסיפים כף מהמלית. 5. מקפלים את החצי השני של עלה הפסטה על המלית, מהדקים בעזרת האצבעות וחותכים בעזרת סכין חדה את העלה בין המלית כך שנוצר רביולי ארוך וגדול (בגודל עלה הפסטה). 6. שומרים את הפסטה במקפיא עד שהרוטב מוכן. 7. הכנת הרוטב: שוטפים וחותכים את הבצל הירוק לרצועות באורך 5 ס"מ. מטגנים קלות בחמאה. 8. מוסיפים את השום הקצוץ, מטגנים 20 שניות, מוסיפים את השמנת, גבינת הצאן ומבשלים כ-2 דקות מהרתיחה. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. 9. הגשת המנה: מבשלים את הפסטה כ-5 דקות במים רותחים. מסננים ומוסיפים לרוטב. 10. מוסיפים את הרביולי ותרמיל ההל ומגישים.