אוכל
תמונת AVI׃ mako

רביולי ירוק במילוי מסקרפונה מרווה וסלמון מעושן, ברוטב בשמל פרמזן

רביולי בזיליקום ביתי ממולא בגבינת מסקרפונה, עלי מרווה ודג סלמון מעושן, מוגש ברוטב בשמל עשיר עם פרמזן. ההומאז' של תום לפאולין

תום פרנץ | מאסטר שף | פורסם 07/01/13 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק הרביולי:

200 גרם קמח פסטה

2 חלמונים

ביצה

2 כוסות עלי בזיליקום

חצי כפית מלח

למלית:

6 כפות גדושות של גבינת מסקרפונה

50 גרם סלמון מעושן פרוס וקצוץ

15 עלי מרווה טריים קצוצים

מלח

פלפל שחור

לרוטב בשמל פרמזן:

חצי ליטר חלב

עלה דפנה

בצל קטן, חצוי

מספר גרגרי פלפל אנגלי

50 גרם חמאה

50 גרם קמח

מלח לפי הטעם

אגוז מוסקט

100 גרם גבינת פרמזן מגורדת

100 מ"ל שמנת מתוקה

להגשת המנה:

150 גרם פרוסות סלמון מעושן

16 עלי מרווה יפים, גדולים וטריים

50 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 בצק הרביולי: טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את עלי הבזיליקום והביצה לתערובת חלקה. בקערה מניחים קמח, 2 חלמונים ומלח, ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את תערובת הבזיליקום עד לקבלת בצק במרקם גמיש בצבע הרצוי, לשים את הבצק בערך 10 דקות. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד לרבע שעה.

2 מלית: בקערה, מערבבים את המסקרפונה עם הסלמון הקצוץ ועלי המרווה, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

3 רוטב בשמל: מרתיחים חלב בסיר קטן ומוסיפים עלה דפנה, בצל קטן חצוי, מספר גרגרי פלפל אנגלי ומביאים לרתיחה. מצננים. בסיר אחר ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית מספר דקות. מורידים מהאש ברגע שמזהים התחלה של שיזוף קל. מצננים מספר דקות. מחזירים לאש ומוסיפים בהדרגה דרך מסננת את החלב המתובל תוך ערבוב מתמיד במטרפה. מביאים לרתיחה של כ-5 דקות על אש קטנה. מתבלים במלח ואגוז מוסקט. מוסיפים פרמזן ושמנת מתוקה עד שהרוטב חלק, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים חם עד להגשה.

4 מכינים את עלי המרווה להגשה: מחממים מחבת עם חמאה, כשהיא נמסה (להיזהר שהחמאה לא תישרף) מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים עד שהם פריכים.

5 מביאים מים לרתיחה בסיר גדול ורחב עם 3-4 ליטר מי מלח.

6 את בצק הרביולי מעבירים במכונת פסטה עד לקבלת עלים דקים. עבור המנה נשתמש בשישה עלים באורך 20 ס"מ בערך.

7 מקמחים את כל העלים. מעבירים למשטח עבודה 3 עלים צמודים זה לזה. לאורך כל עלה ממקמים במרחקים שווים כפית מהמילוי ומכסים כל עלה עם אחד משלושת העלים שנותרו. עם האצבעות מהדקים את העלים זה לזה מסביב למילוי. חותכים את הרביולי לגודל 7 ס"מ על 7 ס"מ.

8 מניחים בזהירות במים הרותחים ומבשלים כ-10 דקות בערך, עד לקבלת רביולי בדרגת עשייה אל דנטה.

9 ההגשה: על צלחת הגשה מאורכת מפזרים את הרוטב באופן אחיד במרכז הצלחת לאורכה. מניחים לסירוגים רביולי ופרוסת סלמון. מעטרים כל מפגש בין רביולי לסלמון בעלה מרווה. מסביב לרביולי בלבד מפזרים בעזרת כפית את הרוטב באופן כזה שהבליטה של המלית נשארת חשופה. מתקבלת מנה צבעונית של ורוד מהסלמון, ירוק מהרביולי, ושנהב מהרוטב.

* מומלץ להכין פסטה פשוטה מבצק הרביולי שנשאר. מבשלים במים רותחים מומלחים. מסננים ומעבירים למחבת עם בו נשארה החמאה בה טיגנו את המרווה.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!