אוכל
תמונת AVI׃ none

שפאצלי

בצקניות קטנות, רכות ונימוחות ברוטב עשיר של חמאה, שמנת וגבינה בולגרית

חיים כהן | כל אחד רוצה להיות טבח | פורסם 26/12/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

4 ביצים שלמות
4 חלמונים
1 קילו קמח שטיבל 2
2 חופנים מלח
800 מ"ל חלב

לרוטב

חמאה
שמנת
גבינה בולגרית

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את החלב, החלמונים והביצים ומוסיפים את הקמח (מתקבל בצק נוזלי יחסית).

2 מעבירים את הבצק דרך מכשיר להכנת שפאצלי ישר לתוך סיר מים רותחים.

3 תוך מספר דקות על האש, השפאצלי (בצקניות) יצופו למעלה. זה הסימן שצריך להוציאן מהסיר.

4 מההרתחה מעבירים אותן בכף מסננת, ישר לתוך קערת מי קרח.

5 כעת ניגשים להכנת רוטב שמנת וחמאה. כשהרוטב מוכן- מכניסים את השפצלי לתוכו ומגישים עם מעט גבינה בולגרית.