אוכל
צילום׃ בועז לביא

שפצלה פטריות ויין

איטריות בצק ברוטב פטריות

| אנינה מטבח איטלקי | פורסם 02/12/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.9 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לשפצלה

1 ק"ג קמח
25 גרם מלח
5 ביצים
600 מ"ל מים או מעט יותר לפי הצורך

לרוטב פטריות ויין

סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות דק
2 כרישה חתוכה דק
צרור תימין
150 מ"ל שמנת מתוקה
כף חמאה
20 מ"ל יין לבן יבש איכותי

אופן ההכנה:

את בצק השפצלה מרסקים לצורת האטריות באמצעות מכשיר מיוחד, דמוי מגררת שטוחה שעליה תא ובו מונח הבצק ומוסע הלוך ושוב כך שהבצק נגרר לאטריות על המגררת, אך ניתן להשתמש בחלקה העבה של הפומפייה 

הכנת השפצלה1 בקערת מיקסר מערבבים יחד קמח, ביצים ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים את המים וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.2. מחממים בסיר גדול לפחות 3 ליטר מים. ממליחים את המים בשתי כפיות מלח. מניחים את המגש המחורר מעל. מניחים על המגש מצקת מהבלילה ובערת לקקן "דוחפים" את הבצק אל החורים לתוך המים. מניחים לאטריות להתבשל כדקה. מוציאים מהמים למסננת ושוטפים מעט במים קרים. אפשר להעביר לכלי אחסון ולשמור כיום במקרר לפני הגשה.

הכנת הרוטב1 במחבת חמה להמיס חמאה ולטגן כרישה עד השחמה2. להוסיף פטריות ולטגן 2 דקות נוספות3. להוסיף תימין (עלים ללא הגבעול) ולהמשיך לבשל עוד 2 דקות4. מוסיפים יין לבן ועם כף עץ מערבבים תוך כדי גרוד תחתית המחבתולבשל כ 3 דקות עד לאידוי היין5. מוסיפים שמנת מערבבים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם6. במחבת טפלון צורבים את השפצלה עם כף חמאה עד להשחמה קלה7. מוסיפים את הרוטב ומערבבים עד קבלת הסמיכות הרצויה8. מניחים על צלחת הגשה ומפזרים מעל פרמז'ן