אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

ניוקי בקרמל פורצ'יני וקישואים

ניוקי ביתי מוגש ברוטב של פטריות פורצ'יני, ציר בקר ושמנת בניחוח מתוק

אבי ביטון | מסעדת אדורה | פורסם 16/09/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לניוקי:

300 גרם תפוחי אדמה (מזן בהיר) קלופים, שלמים, מעוכים לפירה
כף חמאה
4 חלמונים
100 גרם קמח לבן
מלח

לרוטב:

כוס ציר בקר
1 כף סוכר גדושה
40 גרם פטריות פורצ'יני טחונות
סלסלה קטנה של פטריות שמפניון טריות
2 כוסות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 הכנת הניוקי: מערבבים את כל החומרים לכדי עיסה אחידה. 2. משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה . 3. מניחים במקפיא למשך שעתיים. 4. חותכים בעזרת סכין לקוביות 2*2. 5. בסיר מים רותחים, מבשלים את הניוקי עד שהוא צף. 6. הכנת הרוטב: בסיר בינוני שמים סוכר והופכים אותו לקרמל מוסיפים את כל המרכיבים ומבשלים 20 דקות.מתבלים במלח ופלפל. 7. מוסיפים לרוטב את הניוקי.